Puheenjohtajan terveiset (elokuu 2020)

Juhannuksesta päästiin ohi ja nyt aletaan odottamaan joulua.
Ennen joulua meidän pitäisi kuitenkin virittää jälleen toimintaamme ainakin lähes entiseen malliin. Koronaviruksen vuoksi kaikki ovat hieman varovaisia lähtemään isompiin yhteistapahtumiin ja hyvä ollakin varovainen. Herrat Helsinginkään eivät tiedä vielä kuinka nämä karenssista avatut toiminnat tulevat vaikuttamaan taudin tarttumalaajuuteen.

Yhdistyksen johtokunta on heinäkuun 3:na päivänä pitämässään kokouksessa päättänyt, että kesäteatterimatkaa ei järjestetä tänä vuonna. tuettujen lomien matka on vielä täysin kuvioissa mukana. Muista matkoista ilmoitetaan kotisivuilla ja Forum lehdessä jos ja kun saadaan selvitettyä matkojen ajankohtiin suositellut rajoitukset .
Toimintaa päätettiin avata siten, että harrastusryhmien vetäjät voivat oman harkintansa mukaan aloittaa toiminnan Suvikulmassa ilmoittaen puheenjohtajalle.
Toimintaa ajatellen Honkapirtti on suljettuna. Meille on varattu vakiovuorot tilojen käyttöön samalla tavalla kuin aikaisemminkin, maanantaina jumpat ja soittajat, torstaina keittiö ja aula sekä kerho ja kuoro, muista tarvittavista erillisajoista on riittävissä ajoissa sovittava tilavastaavan kanssa. Vakiovuorojen aloitus on syyskuun alusta.
Toimintaa pyritään aloittamaan viikolla 37 , jumpat ja soittajat maanantaina sekä kerho ja kuoro torstaina.
Ylimääräisestä jäsenkokouksesta (jossa käsitellään kevätkokouselle säännöissä määrätyt asiat) sekä syyskokouksesta ilmoitetaan myöhemmin.
Koronavirus ei ole kuollut meillä eikä maailmanlaajuisesti, joten siihen on suhtauduttava riittävän vakavasti, vaikka tällähetkellä meillä on ainakin suvantovaihe tartunnoissa se ei tarkoita, että olisi aika luopua varotoiminpiteistä.

Terveisin Reino...

Kesäterveiset puheenjohtajalta (kesäkuu 2020)


Tervehdys Pateniemen eläkeläiset !

Siinä kevät keikkuen meni, kenellä mitenkin, kenellä kutenkin, vaikka tuntui se joskus vähän ankealta, kun ei voinut tavata sukulaisia eikä ystäviäkään vaikka olisi itse halunnut. Ja ikävä oli niitä yhteisiä laulu- ja nauruhetkiäkin joita kerhossa koettiin, sekä ennen kerhon alkua olisi taas ollut hauska "parantaa mualimoo" kahvikupposen ja pullan seurassa ja vaihtaa kuulumisin vähän vaikka toistenkin asioista.
Koronan merkeissä joudumme toistaiseksi elämään ja ainakin jokinverran vielä karanteenin-omaisissa muodossa.
Niinpä meidän kesäaikaiseen toimintaamme vaikuttaa tämä joukkoomme hyökännyt vihulainen siten, että emme tiedä järjestää mitään yhteisiä tapahtumia. Kesäkuu menee varmaan samaan tahtiin, koska viranhaltijat ja terveysviranomaiset koettavat vasta saada avattua hieman kaikkia rajoituksia.
Rajoitusten avaaminen on toisissa rajoituksissa ehkä hyväkin, vaikka sitä ei toivota kaikilta osin.
Kaikki rajoitustenpurkamiset tapahtuvat varoen, joka on hyvä asia ja toivotaan kesäkuun aikana nähtävän kuinka ne toimivat vai pitääkö jarruttaa tai pakittaa takaisin.
Kesäkuun ajan ainakin elämme aivan hiljaiselossa, jotta emme yllyttäisi ketään altistumaan tahtomattaan viruksen hyökkäykseen.
Toivommme kesäkuun aikana saavamme tietoa mahdollisista kokoontumissuosituksista ja muista toimintaan liittyvistä asioistta.
Johtokunta kokoontuu heinkuun alkupuoliskolla keskustelemaan tilanteesta ja jos voidaan niin tehdään jotain päätöksiä loppukesän ja syksyn turvallisesta toiminnasta.

Kauniita kesäpäiviä, ja pitäkää mieli virkeänä sekä lippu korkealla!

Jakakaa, vaikka puskaradiossa, tässä kirjoitelmassa olevaa tietoa, myös niille joilla ei ole mahdollisuutta lukea meidän kotisivujamme.

Kesäterveisin Reino

Puheenjohtajan terveiset (maaliskuu 2020)

Hyvät Pateniemen Eläkeläiset ry:n jäsenet ja kaikki muut kotisivuillamme kävijät.

Olette kaikki huomanneet, että käymme sotaa, ei varsinaisesti toisia ihmisiä vastaan, vaan näkymätöntä vihollista vastaan, joka on hyökännyt kaikkia kansoja vastaan.

Tämä näkymätön hyökkääjä "KORONAVIRUS" rasittaa koko maailmaa eikä tiedemiehetkään tiedä varmuudella kuinka sitä torjutaan tai edes sen leviäminen yhä laajempiin kansanryhmiin torjutaan.

En lähde maallikkona veikkaamaan kuinka se on syntynyt ja kuinka se on lähtenyt leviämään hyvin herkästi ja voimakkaana ihmisestä toiseen tai muusta luontokappaleesta toiseen.

Terveydenhuolto henkilökunta, tiedemiehet, laboratoriot ja lääketehtaat, tutkivat varsinaista virusta ja koettavat löytää sille tuhoavaa lääkevalmistetta.
Tutkitaan jo käytössä olevien lääkkeiden vaikutusta oireita lievittävänä tai hoitavana lääkkeenä, mutta tulokset ovat ymmärrettävästi lyhyellä aikavälillä tuntemattomia.
Myös yritetään löytää tunnettujen lääkkeiden yhdistämistä, sekä kehittää aivan uusia lääkkeitä, joilla voitaisiin hoitaa epidemiaan sairastuneita potilaita.

Meillä on ainoana keinona virusta vastaan huolehtia omasta hygieniasta ja toimia lääkintähallinnon sekä muiden viranomaisten suositusten ja määräysten mukaisesti välttyäksemme tartunnalta.

Pateniemen Eläkeläiset r.y. koettaa omalta osaltaan hidastaa taudin leviämistä peruuttamalla kaikki joukkotapahtumat toukokuun loppuun 31. 5. 2020. saakka.
Samalla perutaan kesäkuulle suunniteltu Saaremmaan matka.

Toivottavasti syksy tuo tullessaan meille taas puhtaan toimintaympäristön ?

Mutta hoitakaa omaa kuntoanne kaikin mahdollisin keinoin, suositusten puitteissa, jotta olette vetreinä, kun taas aloitamme yhteisen toimintamme.

Mahdollisista muutoksista ja kesänaikaisista tapahtumista tulemme ilmoittamaan lehdessä ja yhdistyksen kotisivuilla

Syksyn tuettua lomaa pidetään vielä voimassa ja täyttäkää ne hakemuslomakkeet huolellisesti,
sekä LÄHETTÄKÄÄ NE POSTITSE osoitteeseen: Raimo Holappa Variksenpolku 2. 90800 Oulu
Tiistaihin huhtikuun 28 päivään mennessä.

Muistakaa olemme sitä vaikeinta RISKIRYHMÄÄ !

Kiitos teille kaikille kevätkauden toiminnasta.

Kuitenkin hyvää kesää teille kaikille toivottaa:

Reino